حیران از این همه زیبایی

حیران از این همه زیبایی

برای آنهایی که مسیر بین دو شهر آستارا و اردبیل را رفته باشند، گردنه حیران نام آشنایی است. جاده‌ای بی‌نهایت زیبا که از دل جنگل مسافران آستارا را به اردبیل می‌رساند و آنها را به چشم‌اندازی بی‌بدیل مهمان می‌کند. اما کسانی که از این مسیر عبور نکرده باشند هم بعید نیست نام حیران به گوششان خورده باشد. یا به دلیل سختی رانندگی در این مسیر که قدیم‌ها به دلیل عرض کم گردنه بسیار خطرناک یا به دلیل زیبایی بی‌حد و حصر آن. در یکی دو سال اخیر هم مباحثی مثل ساخت و ساز بی‌رویه و زمین‌خواری نام این مسیر زیبا را بیشتر سر زبان‌ها انداخته. اما حیران کجاست؟ حیران، نام روستایی است در شهرستان آستارا واقع در استان گیلان. این روستا به دلیل زیبایی طبیعی آن، به‌عنوان یکی از منطقه‌های نمونه گردشگری در ایران به‌شمار می‌‌رود و با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب در سالیان اخیر، مورد توجه گردشگران قرار گرفته و ساخت و ساز بنا‌های تفریحی و گردشگری در آن افزایش یافته ‌است.

از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری این روستا، گردنه حیران است که در مسیر راه ارتباطی آستارا – اردبیل قرار گرفته ‌است. این گردنه که آخرین منطقه حفاظتی استان گیلان است، از یک‌طرف مشرف به کوه‌هایی است که پوشیده از جنگل‌های انبوه ‌است و از سویی مشرف به دره‌ای نه‌چندان عمیق که از میان آن رود ارس عبور می‌‌کند. این رود تعیین کننده مرز ایران و کشور آذربایجان است. این گردنه در بیشتر زمان‌ها در زیر پوششی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی دره‌ها و کوهپایه‌های آن، پوشیده از گل‌ها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند.

این منطقه دارای مناظر بکر طبیعی می‌باشد و نصف جنگل‌ها و مراتع آن متعلق به ایران و نیم دیگر در کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد. سازمان جنگلداری استان امکانات تفریحی و گردشگری را ایجاد کرده و همچنین تله‌کابین در حال نصب بر روی این منطقه می‌باشد.

تله‌کابین حیران

دهکده توریستی حیران (تله کابین) در سال ۱۳۹۰ و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی شروع به‌کار کرد. این دهکده توریستی در زمان راه‌اندازی، با اعتباری نزدیک به دو و نیم میلیارد تومان افتتاح شد و کار ویژه‌اش ارائه خدمات تفریحی و گردشگری به مسافران است.

خط تله‌کابیـن، کارتیـنگ، ترامبولین، رستـوران، کافی‌شاپ، چایخانه سنتی و آلاچیـق‌ها و آب‌نما در بالاترین نقطه جهت مشاهده مناظر طبیعی و زیبای گردنه حیران، پارکینگ، فضای سبز و مجموعه تجاری از جمله خدماتیست که در این مرکز ارائه می‌شود.

حیران، بهترین مقصد برای سفر تابستانی

بی‌شک نام این گردنه زیبا و کم‌نظیر خود بیان‌کننده شکوه و عظمتی است که انسان در این منطقه احساس می‌کند. حیران جایی است که انسان از دیدن مناظرش حیران می‌ماند که آیا اینجا قسمتی از دنیا است یا قطعه‌ای از بهشت. همه گردشگران و ایرانگردان باید در سفر‌های تابستانی خود این منطقه را در ذهن داشته باشند که نباید از آن به سادگی گذشت.

آستارا در نزدیکی حیران

برای مسافران حیران، یک امکان هیجان‌انگیز دیگر هم وجود دارد و آن رفتن به شهرستان آستاراست. شهرستانی مرزی که هم جاهای دیدنی فراوانی دارد و هم برای خرید منطقه بسیار مناسبی است. این شهرستان در سواحل‌غربی دریای خزر و در شمالی‌ترین نقطه استان گیلان و آخرین نقطه مرزی ایران و جمهوری آذربایجان و از نظر جغرافیایی در مرکز منطقه تالش قرار دارد. آستارا از شرق به دریای خزر، از شمال به آستارای آذربایجان، از غرب به استان اردبیل و از جنوب به شهرستان تالش در استان گیلان محدود شده‌است.

مطالب دیگر در حوزه گردشگری را در توریسم پرس دنبال کنید.

منبع:اردبیل

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : حیران ,منطقه ,استان ,گردنه ,گردشگری ,آستارا ,استان گیلان ,قرار دارد ,دهکده توریستی ,جمهوری آذربایجان ,قرار گرفته
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

علی اخباری Bryan پروفایل 20 Peter آسیب هاي اجتماعي فرياد ميزنند! سلام به اکسوالا به وبلاگ ما خوش اومدین وبلاگ رسمی حسام صالحی مدیریت ریسک در بانکداری ارزشمندوردپرس Laineyitj homepage